Blog | Wie ben ik?

Hallo,

Mijn naam is Jonne Julia en ik ben een jaartje geleden mijn eigen bedrijfje gestart:
Jonne Julia Bakt. Eerst heel kleinschalig voor vrienden en familie, maar al snel breidde de klantenkring zich verder uit.

Inmiddels heb ik een eigen website en zal ik maandelijks een blog bijhouden. Hierin zal ik jullie meenemen over hoe mijn bedrijfje groeit en zal ik ook recepten delen. Eerst zal ik jullie wat over mijzelf vertellen.

Al mijn hele leven sta ik graag in de keuken. Als klein meisje hielp ik mijn moeder graag bij het koken. Voor traktaties op school bakten we regelmatig cupcakes of andere lekkere dingen. Mijn moeder kookt graag en op verjaardagen maakte ze zelf de taarten. Ik stond daar natuurlijk met mijn neus bovenop.

In mijn ‘studententijd’ heb ik hier niet veel mee gedaan omdat ik veel te druk was met andere dingen. Naarmate ik ouder werd en al een tijdje werkte merkte ik dat ik veel vrije tijd had in het weekend. Toen ben ik het bakken helemaal gaan ontdekken. Ik probeerde vaak nieuwe dingen uit en bij elke verjaardag bedacht ik een andere taart. Ik ben veel bakkers gaan volgen en heb veel filmpjes gekeken om steeds meer te leren. Zonder vakopleiding gaat mij dit eigenlijk super goed af. Nu maak ik vooral dripcakes en stapeltaarten. Ik vind het vooral leuk om iets te maken wat de klant graag wil en pas daar de taarten op aan. Het is superleuk om elke keer weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo heb ik ook al een paar keer vegan gebakken, wel een stuk lastiger hoor.. maar alsnog superleuk om te doen en te experimenteren met verschillende smaken.

Mijn doel is om deel te nemen aan het Tv-programma Heel Holland bakt, want dat is ECHT mijn favoriete programma. Ik begin nu klein door mee te doen met de Hema Taarten Wedstrijd. Wil je weten welke taart ik ga insturen, hou dan mijn Instagram in de gaten!

Liefs, Jonne Julia

Jonne Julia van den Berg